NIEUWS


Gabriele Leporatti, de nieuwe pianist van Trio Suleika!

Na 13 jaar heeft Maurice Lammerts van Bueren besloten Trio Suleika te verlaten. Wij betreuren zijn vertrek, danken hem voor de afgelopen jaren en wensen hem veel succes in zijn verdere loopbaan. Heel blij en trots presenteren we u ons nieuwe Suleika lid: de Italiaanse pianist Gabriele Leporatti. Gabriele studeerde Cum Laude af in Florence en gaf solorecitals en kamermuziekconcerten in Europa, Zuid Afrika, China en de Verenigde Staten. Naast zijn werk als solist en kamermusicus is Gabriele Leporatti zeer actief als docent, onder andere aan de Anton Rubinstein Akademie te Dusseldorf, waar hij hoofd is van de pianoafdeling. Gabriele beheert zijn eigen CD-label „Etera-Classics" en woont in Duitsland. De eerstvolgende concerten waar u Trio Suleika in de nieuwe formatie kunt komen beluisteren zijn op 7 maart (Ermelo) en 12 april (Zondagochtendconcert Concertgebouw, live uitzending Radio 4). Wij hopen u daar te kunnen begroeten! Omdat het nieuws nog vers is beschikken we nog niet over nieuw foto materiaal. Daarom blijven totdat het nieuwe materiaal beschikbaar is de foto’s met Maurice op deze site staan.

Emmy, Pepijn en Gabriele


FACEBOOK

bezoek onze Facebook pagina

oktober 2012

De Suleika’s en het Mysterie van de Gevoelige Snaar tweede seizoen!

Suleika’s eigen kindervoorstelling, geproduceerd in samenwerking met Stichting Oorkaan en onder regie van Jochem Stavenuiter, is het tweede seizoen in gegaan. Eind september in Tiel, op 12 oktober in Aduard en op 14 oktober in De Doelen in Rotterdam. Raadpleeg onze agenda voor een overzicht van alle voorstellingen.

 

juni 2012

Lovende recensie over Voyage op Music Web International!

"The playing in the Ravel Piano Trio is excellent, and is enhanced by a nicely distanced and resonant recording which lends the Trio Suleika an impressionist halo which matches the music ideally"

"The performances and recordings of the Ravel pieces are beautiful, but it is the work by Olthuis which makes this CD something very special."

Klik hier voor de volledige recensie.

 

Lovende recensies Voyage!

Na Volkskrant, Nrc, Opus Klassiek en Klassieke Zaken heeft onze jubileum-cd "Voyage" nu ook een lovende recensie in de Luister van maart 2012, met maar liefst 5 sterren voor de uitvoering!

Enkele citaten uit de bladen van de afgelopen maanden:

“Het woord warmte was het eerste dat in mij opkwam bij de beginklanken van het Trio van Ravel. Warmte in de klank, in het hechte, intieme samenspel en de kwaliteit van de opname.” ..."Tussen de vele goede kamermuziekopnames die uitkomen is deze cd een bijzonder exemplaar. Vanwege de muzikale en speeltechnische capaciteiten van Trio Suleika, maar ook vanwege het repertoire.”

Marjolijn Sengers in Luister (2012).

“De nieuwe Suleika-cd, met pianotrio's van Ravel en Olthuis, laat weinig te wensen over.” …“Violiste Sanne Hunfeld en cellist Pepijn Meeuws bewijzen zichzelf als meesters van ruis en boventoon.”… “Maurice Lammerts van Bueren haalt uit zijn piano zowel mos als klokkenspel.”

Guido van Oorschot in de Volkskrant (2011).

“Het tienjarige Trio Suleika blinkt uit in omfloerste passages.”

Floris Don in de NRC (2011).

“De combinatie van de compositie van Kees Olthuis met het magnifiek gespeelde pianotrio van Ravel werkt wonderbaarlijk goed.”

Hans Heg in Klassieke Zaken (2011).

“Het Pianotrio van Maurice Ravel stelt de hoogste eisen aan de uitvoerenden, en ze worden op deze cd waargemaakt. In technisch opzicht is alles tot in de puntjes verzorgd, maar dat is uiteraard pas het begin. Het Trio Suleika speelt zich los van de noten. De speelvreugde in het tweede deel maakt de oren klaarwakker, niet alleen door het frisse tempo, maar vooral door de onbekommerde aanpak die een brede glimlach op je gezicht tovert.”

Siebe Riedstra in Opus Klassiek (2011).

 

"De Suleika's en het Mysterie van de Gevoelige Snaar" in première in het Concertgebouw. Een productie van Oorkaan met Trio Suleika en Jochem Stavenuiter.

5 en 6 november 2011 is het premièreweekend van "De Suleika's en het Mysterie van de Gevoelige Snaar". De voorstelling onder regie van Jochem Stavenuiter gaat vier keer in de Kleine Zaal van het Concertgebouw en daarna nog twee seizoenen door heel Nederland.

Hoe klinkt verliefd? Help! Pepijn, Emmy en Maurice doen de Suleika! Dat lijkt op een dans maar dan anders. En waarom zou je niet met z’n drieën op een cello spelen? Waarom klinkt die viool zo zoet? En waarom heeft die pianist zijn hand in het verband?

Een muziekvoorstelling waarin alles anders gaat. Wel met de mooiste muziek die voor pianotrio is geschreven!

Uitvoerenden: Trio Suleika: Maurice lammerts van Bueren, piano, Emmy Storms, viool en Pepijn Meeuws, cello. Regie: Jochem Stavenuiter. Techniek: Guido Hagen. Desirée van Gelderen, lichtontwerp. Atty Kingma, kostuums. Udo Akemann/Isabel Cordeiro, rekwisieten. Productie: Oorkaan.

 

4 november 2011

Emmy Storms, nieuwe violiste van Trio Suleika!

Na zes succesvolle jaren vertrekt Sanne Hunfeld als violiste bij Trio Suleika. Sanne is in verwachting van een tweeling. Als druk bezet moeder van drie kleine kinderen zal zij haar baan in het KCO niet meer kunnen combineren met de volle agenda van Trio Suleika. We hebben een fantastische tijd met Sanne gehad en wensen haar veel geluk in de toekomst!

Met trots kondigen wij onze nieuwe violiste aan: Emmy Storms!
Emmy debuteerde succesvol op 5 en 6 november j.l. met Suleika in de prémiere in het Amsterdamse Concertgebouw van "De Suleika's en het Mysterie van de Gevoelige Snaar". Afgelopen week nog ontving Emmy de Vioolprijs 2011 van het Kersjes Fonds. Ze was twee maal finaliste van het Oscar Back Concours en heeft een voorliefde voor volksmuziek uit alle windstreken. Met haar geconcentreerde samenspel, artisticiteit en intense klank is ze een bijzondere aanwinst voor ons ensemble. Wij zien enorm uit naar het prachtige drukke jubileumseizoen dat wij met Emmy voor de boeg hebben! Luister op 20 november om 10.00u naar Avro's SPIEGELZAAL, waar wij met Emmy zullen optreden.
Binnenkort zal deze website aangepast zijn met nieuw beeldmateriaal en tekst.

Klik hier om Emmy in actie te zien met Trio Suleika tijdens een proef van "De Suleika's en het Mysterie van de Gevoelige Snaar" in Haarlem. Klik hier voor Emmy in duet met cellist Marien van Staalen.

 

PERSBERICHT

Trio Suleika viert 10-jarig jubileum met lancering nieuwe CD

Dirigent Yannick Nézet-Séguin neemt eerste exemplaar van “ Voyage “ in ontvangst tijdens feestelijke uitreiking in de hoofdstedelijke Amstelkerk.

17 september 2011, Amsterdam.

De avond wordt gepresenteerd door Edwin Rutten. Eregast is Yannick Nézet-Séguin, chefdirigent van het Rotterdams Philharmonisch Orkest, The Philadelphia Orchestra en vaste gastdirigent van het London Symphony Orchestra. Hij ontvangt het eerste exemplaar van de nieuwe CD Voyage uit handen van Trio Suleika.

Voyage bevat de première van een nieuwe compositie van de Nederlandse componist Kees Olthuis, opgedragen aan Trio Suleika. Het nieuwe werk van Olthuis, Voyage à l’horizon.....Seul..... genaamd, is vernoemd naar het gelijknamige schilderij van de Amsterdamse kunstenaar en decorbouwer Harry Wich.

Op Voyage staat verder nog het beroemde Trio in a (1914) van Maurice Ravel en een bewerking van Ravel’s Alborada del Gracioso door triolid en pianist Maurice Lammerts van Bueren.

Tijdens deze presentatie brengt Trio Suleika werk van Voyage ten gehore. Het trio viert dit 10-jarig jubileum verder nog met de nieuwe kindervoorstelling De Suleika's en het mysterie van de Gevoelige Snaar. De première hiervan vindt plaats op 5 november 2011 in het Concertgebouw te Amsterdam.

Trio Suleika is winnaar van onder meer de Vriendenkrans van het Concertgebouw en de Kersjesprijs en bestaat uit pianist Maurice Lammerts van Bueren, violiste Sanne Hunfeld en cellist Pepijn Meeuws.

Voyage komt uit bij het label Cobra Records www.cobrarecords.com

De presentatie vindt plaats op 17 september 2011 in de Amstelkerk te Amsterdam vanaf 19.30u, en is alleen voor genodigden en pers. Aanmelding verplicht via info@triosuleika.com

Voor een SNEAKPREVIEW van de opnames van Voyage klik hier

 

10 juli 2011: Nieuwe promo voor CD-release “Voyage” in september 2011

Trio Suleika is te zien in de nieuwste promo van Cobra Records voor de CD-release van Suleika’s “Voyage” in september 2011. Bekijk de promo hier. Op “Voyage” staat werk van Maurice Ravel en Kees Olthuis.

 

"Suleika's Liefde" in het Concertgebouw februari 2011

Op 8 februari 2011 verbeeldt Trio Suleika de liefde tussen Clara Schumann en Johannes Brahms in de Kleine Zaal van het Concertgebouw met Steuermann's triobewerking van Verklarte Nacht.
Live opname door VPRO
KAM pianotrioserie
Aanvang 20.15u
Kaarten 0900 6718345 (€ 1,- per gesprek)
of via www.concertgebouw.nl

 

"Classic Club Night" de Doelen, Rotterdam januari 2011

Trio Suleika treedt op in de de allereerste editie van de gloednieuwe "Classic Club Night" van het Rotterdams Philharmonisch Orkest. Programmering en presentatie: Pepijn Meeuws. Host: Chanella Hodge. Regie: Henriette Straub. Motion Graphics: Mark van Beest. DJ: Guido van Dieren. Voorafgaand en na afloop lounge en cocktails. Op het programma o.a. de Sinfonietta (1986) van Hans Meeuws met medewerking van fluitist Herman van Kogelenberg en klarinettist Jan Jansen. Verder Piazzolla, Ravel en twee wereldpremières van Leonard Evers met medewerking van bassist Matthew Midgley en slagwerker Martin Baai.
Willem Burger Hal de Doelen
Aanvang: 20.15u
Reserveren: 010-2171717 of www.classiclab.nl

 

Opnames Cobra-Records december 2010

Trio Suleika is druk bezig met de voorbereidingen voor de opnames van de nieuwe cd onder het label Cobra-Records met werken van Ravel en Olthuis.

 

"Ravelverkenningen" Leiden

Trio Suleika speelt een bijzonder programma in de Stadsgehoorzaal te Leiden waarin louter werk van Ravel: Valses Nobles et Sentimentales, Alborada del Gracioso, Sonate voor viool en cello, Pianotrio in a.

Aalmarktzaal 11.30u

Kaarten: 071-513 17 04

 

"De Suleika's en het mysterie van de Gevoelige Snaar…"

Ter voorbereiding op de spannende kindervoorstelling "De Suleika's en het mysterie van de gevoelige snaar" werkte Trio Suleika in oktober wederom een week met mimespeler en regisseur Jochem Stavenuiter. Prémièreweekend 5 en 6 november 2011 in het Concertgebouw. Voor meer informatie en speellijst of boekingen: www.oorkaan.nl

 

Uitmarkt 2010

In het kader van de Amsterdamse Uitmarkt 2010 zal Trio Suleika op 29 augustus aanstaande optreden in de Kleine Zaal van het Concertgebouw. 19.30u Programma: Ravel, trio in a

 

Frankrijk, Festival Mille et Une Notes, augustus 2010

Trio Suleika zal dit seizoen wederom terugkeren naar Frankrijk en optreden in Festival Mille et Une Notes in de Limousin. Eglise de Saint Robert. Aanvang 21:00u Turina, Martin, Ravel en Dvorak. www.festival1001notes.com

 

Suleika aan de Amstel

Suleika’s eerste festival zal op 18 juni aanstaande van start gaan! “Suleika aan de Amstel” loopt van 18 t/m 20 juni 2010 in de Amstelkerk te Amsterdam. Op het programma staan o.a. het pianokwintet van Dvorak met Frederieke Saeys en Francien Schatborn, en de Sinfonietta van Hans Meeuws met Erik Bosgraaf, blokfluit en Daniel Parkin, fluit. Verder optredens van andere topmusici als: het Zapp String Quartet, bariton Mattijs van de Woerd en presentator Lex Bohlmeijer. Er zijn nog kaarten maar wees er snel bij! Bestellen kan via de festivalwebsite www.suleikafestival.com of telefonisch bij de Amstelkerk 020-5200090

 

Concertgebouw Tracks

Op 15 april aanstaande speelt Suleika in de nieuwe jonge serie van het Concertgebouw: Tracks. Bezoek www.concertgebouwtracks.nl voor meer info.

 

Nieuwe videopagina

Klik hier voor onze video’s.

 

De Doelen, Jurriaansezaal op 13 december, live-opname door Radio Rijnmond

Op 13 december aanstaande voert Trio Suleika een Frans programma uit in de kamermuziekserie van De Doelen te Rotterdam. Programma: pianotrio van Chopin, Maurice Lammerts van Bueren’s arrangement voor pianotrio van Ravel’s Valses Nobles et Sentimentales en tot slot het beroemde trio van Ravel. Het concert wordt opgenomen door Radio Rijnmond. Locatie: Jurriaansezaal, De Doelen. Aanvang: 11:00u. Reserveren: 010 2171717 of www.dedoelen.nl

 

Live televisieregistratie Trio Suleika tijdens Uitmarkt 2009

Op 29 augustus 2009 zal Suleika in het kader van de Amsterdamse Uitmarkt optreden in de Kerkzaal van de Hermitage om 13:30u. De NPS zal van dit concert opnamen maken die de dag erna in het programma NPS-podium worden uitgezonden. (Uitzending NPS-podium: Zondag 30 augustus, 13:00u Ned2)

 

Concerten Parijs 20 maart en 2 juni 2009, Musée d’Orsay en Institut Néerlandais

Op 20 maart aanstaande zal Trio Suleika een concert geven in het Institut Néerlandais te Parijs. Op 2 juni 2009 zal Suleika opnieuw in Parijs optreden, dan echter in de prestigieuze kamermuziekserie van het Musée d’Orsay.

 

Internationale Pianotrioserie Concertgebouw, maart 2009

Op 23 en 25 maart 2009 zal Suleika met twee recitals debuteren in de prestigieuze Internationale Pianotrioserie van het Amsterdamse Concertgebouw. Op het programma staan werken van Frank Martin, Kees Olthuis en Antonín Dvořák. Voor kaarten, bel de reserveerlijn van het Concertgebouw: 020-6718345, dagelijks van 10:00-17:00 uur.

 

Jonge Meesters Den Haag, maart 2009

Trio Suleika zal optreden in de serie “Jonge Meesters” in de Nieuwe Kerk te Den Haag. Op het programma staan werken van Clara Schumann-Wieck, Ludwig van Beethoven en Felix Mendelssohn. Nieuwe Kerk Den Haag 29 maart 2009, aanvang 11:30u. Voor kaarten, bel het bespreekbureau van de Dr Anton Philipszaal: 070 88 00 333

 

Tournees in Zweden, Syrie en Frankrijk

Dit seizoen zal Trio Suleika naast het geplande concertprogramma in Nederland gaan touren in het buitenland.

In de maand november van 2008 is Suleika uitgenodigd door de stichting Rikskonserter in Zweden. Het trio zal daar optreden in de steden Stockholm, Kalmar en Trollhättan. Suleika zal in Zweden een trio van de Nederlandse componist Kees Olthuis in premiere brengen.

Direkt erna reist Trio Suleika af naar Syrie, waar het een concert en een masterclass zal geven in de hoofdstad Damascus, dit jaar culturele hoofdstad van de Arabische Wereld.

Als bekroning van het seizoen zal Suleika in juni 2009 debuteren in de kamermuziekserie van Musée d' Orsay te Parijs.

 

CD-presentatie 12 november 2008

Op 12 november 2008 presenteerde Trio Suleika haar gloednieuwe cd in een overvolle Amstelkerk in Amsterdam. Meer dan 130 mensen woonden de feestelijke release van Suleika's tweede album bij. Lex Bohlmeijer was gastheer en het eerste exemplaar werd uitgereikt aan meesterviolist Theo Olof. Deze vermaarde violist was prijswinnaar van het Koningin Elisabeth Concours in 1951 en concertmeester van het Concertgebouworkest van 1974 tot 1985. In 1974 werd Olof onderscheiden als officier in de Orde van Oranje-Nassau.

Op deze tweede cd van Trio Suleika staan werken van Rachmaninov (Trio Elégiaque no.1 ) en Dvorak (Trio opus 90 "Dumky"). Bent u geïnteresseerd? Vanaf eind november is de cd verkrijgbaar in de winkel. Voor meer info kunt u altijd mailen naar info@triosuleika.com

 

Trio Suleika winnaar Kersjesprijs 2007

Persbericht:

Trio Suleika is winnaar van de Kersjesprijs 2007.

Amsterdam, 5 oktober 2007. De Kersjesprijs 2007, een bedrag van € 50.000, is toegekend aan het Trio Suleika. De prijs wordt op 18 december 2007 uitgereikt tijdens een feestelijke bijeenkomst in het Amsterdamse Concertgebouw.

Het Kersjesfonds werd in 1994 opgericht, als Kersjes van de Groenekan Fonds, door de populaire Nederlandse dirigent Anton Kersjes (1923-2004) en diens echtgenote. Het fonds is een van de grootste particuliere cultuurstimuleringsfondsen in Nederland. Het Kersjesfonds wil met name jong talent stimuleren door het jaarlijks toekennen van beurzen en prijzen en subsidieert ook nog tal van andere culturele initiatieven.